Bouwkundige keuring Amersfoort

Amersfoort is een echte groeistad. Enerzijds in het aantal inwoners. Anderzijds op economisch vlak met een sterk gegroeid bedrijfsleven. Geen wonder dat het hier fijn wonen is. Zowel in de oude binnenstad met een middeleeuws karakter met grachten als in de sfeervolle nieuwbouwwijken. In nieuwere wijken zal de urgentie er minder zijn. Ben je daarentegen op zoek naar een oudere woning, dan is een bouwkundige keuring Amersfoort aan te raden.

 

Een bouwkundige keuring, wat is dat?

Tijdens een bouwkundige keuring vindt een inspectie plaats op alle bouwkundige onderdelen van een woning. Daarbij gaat het om zichtbare en soms ook ‘onzichtbare’ delen. Denk daarbij aan dakbedekking, constructie, fundering, gevels, ramen, kozijnen enzovoort. Daar kunnen nog eens verrassende conclusies naar boven komen. Die uitkomst geeft je zowel duidelijkheid als zekerheid. Enerzijds krijg je een helder beeld wat de kosten zijn die je op korte termijn en lange termijn te wachten staan. Anderzijds kun je op basis van die inzichten bepalen of dit wel echt jouw droomhuis is in Amersfoort binnen jouw budget. En die zekerheid geeft je rust.

 

Een bouwkundig keurder verstaat zijn vak

Het uitvoeren van een bouwkundige keuring is een vak apart. Kies daarom ook voor een vakman met het keurmerk Vakkundig gekeurd. Dan kun je er zeker van zijn dat er een aantal onderdelen goed geregeld zijn: deskundig personeel, de kwaliteit van het keuringsbedrijf, onafhankelijk geschillenrecht en getoetste algemene consumentenvoorwaarden. Ook die wetenschap geeft je rust. Deze keurders zijn in heel Nederland te vinden. Vind jouw vakman in het overzicht van bouwkundig keurders in Amersfoort.

De Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders is de stichting die het Keurmerk Vakkundig gekeurd uitbrengt. De Stichting is opgericht in 2018 door Vastgoedpro in samenwerking met een aantal marktpartijen (bouwkundige keuringsbedrijven die meer marktregulering willen).

Zoek een bouwkundig keurder in Amersfoort