Bouwkundige keuring Amsterdam

Een huis kopen is een hele stap, niet alleen emotioneel maar ook financieel. Vooral in een grote stad als Amsterdam waar de woningmarkt soms heel hectisch kan zijn en je snel moet beslissen. Toch is het belangrijk dat je een bouwkundige keuring laat uitvoeren. Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige elementen van een woning. Dan weet je wat je koopt! Kies dus voor een bouwkundige keuring Amsterdam, kies voor het keurmerk Vakkundig gekeurd.

 

Waarom een bouwkundige keuring Amsterdam?

Wanneer je van plan bent om een woning (of een bedrijfspand) te kopen of te verkopen in Amsterdam, dan krijg je met een bouwkundige keuring duidelijkheid over de kwaliteit van de woning, de staat van onderhoud en andere belangrijke punten die bepalend zijn voor je voor je beslissing om de woning te kopen. Het is dan wel verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren door een erkend keurder die is aangesloten bij het keurmerk Vakkundig gekeurd.

 

Waar vind ik een bouwkundig keuringsbedrijf in Amsterdam?

Bekijk de lijst van aangesloten bedrijven in Amsterdam

 

Wat houdt een keuring in?

De gehele woning wordt bekeken, zowel van binnen als van buiten, de vloeren, de fundering, het dak, de keuken dus van nok tot kruipruimte. In Amsterdam zijn er veel woningen die last hebben van geborgen gebreken kunnen hebben. Soms zijn woningen oud of soms staan woningen op een vochtige bodem. Een bouwkundige keuringsrapport geeft je helder inzicht in staat van de woning in Amsterdam. En daarmee weet je waar je aan toe bent als koper. Het geeft inzicht in mogelijke gebreken en geeft opties voor verbetering aan de woning.

 

Wat staat er in een rapport?

Een rapport laat zien welk onderhoud direct noodzakelijk is en wat je op termijn kan verwachten. Juist deze ‘onvoorziene posten’ kunnen voor hoge kosten en forse tegenvallers zorgen wanneer deze niet zijn ingecalculeerd. De kosten worden uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering.

De Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders is de stichting die het Keurmerk Vakkundig gekeurd uitbrengt. De Stichting is opgericht in 2018 door Vastgoedpro in samenwerking met een aantal marktpartijen (bouwkundige keuringsbedrijven die meer marktregulering willen).

Zoek een bouwkundig keurder in Amsterdam