Bouwkundige keuring Groningen

Je bent op zoek naar je droomhuis in Groningen. Dichtbij of zelfs in het centrum wonen. Of juist op wat meer afstand voor de rust. Omdat alles relatief dichtbij elkaar ligt in Groningen, is alles prima op de fiets te doen. Dus dat scheelt. Je droomhuis gevonden? Laat dan eerst een bouwkundige keuring Groningen uitvoeren.

 

Weet wat je koopt!

Het kopen van een huis brengt een grote financiële verplichting met zich mee. Je wilt dan niet ook nog voor verrassingen komen te staan, die een fikse tegenvaller kunnen betekenen. Omdat je nu eenmaal niet veel bij kunt lenen voor herstelwerkzaamheden, wil je vooruit weten waar je aan toe bent. Daarom is het verstandig eerst aan een bouwkundige keuring te denken voordat je tot de koop van je droomhuis overgaat. Zo weet je wat je koopt!

 

Waarom heb je een bouwkundige keuring in Groningen nodig?

Tijdens een bouwkundige keuring vind er een zorgvuldige inspectie plaats door een vakman. Met een deskundige blik wordt de conditie beschreven van alle bouwkundige onderdelen, zoals fundering, dakbedekking, gevels kozijnen en ramen. Vervolgens ontvang je een uitgebreide rapportage waarin alle herstelkosten zijn omschreven, zowel direct als op termijn. Die wetenschap geeft je financieel inzicht. Het kan natuurlijk ook zijn dat uw object al in een perfect bouwkundige staat verkeert. Ook dat is fijn om te weten. Kortom: weet wat je koopt!

 

Hoe vind ik een goede bouwkundig keurder in Groningen?

Het uitvoeren van een bouwkundige keuring is een vak apart. Doorgaans hebben deze vakmannen ook de expertise van deze regio. Vakkundig gekeurd is het keurmerk dat erkende/aangesloten bouwkundige keurders mogen voeren. Alleen keuringsbedrijven die aan de toetsingsvoorwaarden voldoen (bij toetreden en tussentijdse controle), komen in aanmerking voor het keurmerk. Bekijk hier de lijst van aangesloten bouwkundig keurders in de regio van Groningen.

De Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders is de stichting die het Keurmerk Vakkundig gekeurd uitbrengt. De Stichting is opgericht in 2018 door VastgoedPRO in samenwerking met een aantal marktpartijen (bouwkundige keuringsbedrijven die meer marktregulering willen).

Zoek een bouwkundig keurder in Groningen