Bouwkundige keuring Utrecht

Je hebt je droomhuis in de regio Utrecht gevonden. Het past ook binnen je budget. Je wilt het liefst gelijk tot de koop overgaan. Het kopen van een nieuwe woning heeft een groot financieel gevolg. Daarom moet het wel goed zitten. Maar hoe weet je wat je koopt? Laat een bouwkundige keuring Utrecht uitvoeren door een vakman uit de regio.

 

Ook in Utrecht: eerst een bouwkundige keuring

Kies je voor frisse nieuwbouw of juist voor de sfeer in de oudere stadswijken van Utrecht? Ben je gevallen voor een oudere woning dan is het verstandig eerst een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Ook in Utrecht, waar je met de krapte op de huizenmarkt het liefst een snelle beslissing wilt nemen. Een bouwkundige keuring geeft je inzicht over de staat van de woning. Ga voor zekerheid en weet wat je koopt!

 

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een woning. Met een bouwkundige keuring wordt de staat van de woning in kaart gebracht. Daarbij gaat het om zichtbare en soms ook ‘onzichtbare’ zaken. Denk daarbij aan fundering, dakbedekking, constructie, gevels, kozijnen, ramen enzovoort.

 

Wat kun je met de uitkomst van een bouwkundige keuring?

In een bouwkundig keuringsrapport staat welk onderhoud op korte termijn dient te gebeuren en waar je op termijn rekening mee moet houden. Komen er zaken naar voren waar je geen rekening mee hebt gehouden? Is je droomhuis juist goed onderhouden? Welke zaken kunnen de woning verbeteren? In een stad als Utrecht geeft een bouwkundige keuring je helder inzicht in te verwachten uitgaven. Met deze uitkomst kun je een afgewogen beslissing maken over de koop van je droomhuis.

 

Hoe vind ik een goede bouwkundig keurder in Utrecht?

Bouwkundig keuren is een vak apart. Vakkundig gekeurd is het keurmerk dat erkende/aangesloten bouwkundige keurders mogen voeren. Alleen keuringsbedrijven die aan de toetsingsvoorwaarden voldoen (bij toetreden en tussentijdse controle), komen in aanmerking voor het keurmerk. Bekijk hier de lijst van aangesloten bouwkundig keurders in de regio van Utrecht.

De Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders is de stichting die het Keurmerk Vakkundig gekeurd uitbrengt. De Stichting is opgericht in 2018 door VastgoedPRO in samenwerking met een aantal marktpartijen (bouwkundige keuringsbedrijven die meer marktregulering willen).

Zoek een bouwkundig keurder in Utrecht