Bouwkundige keuring Maastricht

Maastricht, een stad waar oud en nieuw samenkomt. Ben je op zoek naar een koopwoning, dan kun je in Maastricht je hart ophalen. Ga je voor een woning rond de hotspots van de binnenstad of zoek je het liever meer afgelegen in een rustigere omgeving. Je kunt alle kanten uit, want Maastricht kent maar liefst 43 buurten. Wat je ook kiest, sla de stap van een bouwkundige keuring in Maastricht tijdens het koopproces zeker niet over!

 

Bouwkundige keuring als ontbindende voorwaarde

Een bouwkundige keuring Maastricht. Daar denkt niet iedereen aan. Als je daar eens goed over na denkt, is dat eigenlijk best gek. Een koophuis behoort tenslotte tot de grootste uitgaven die je kunt hebben. Om huizenkopers daar meer bewust van te maken, is bij makelaars (aangesloten bij NVM, Vastgoedpro en VBO Makelaar) sinds 2018 een bouwkundige keuring als ontbindende voorwaarde opgenomen in het koopcontract.

 

Droomhuis of bouwval? Met een bouwkundige keuring weet je het

Met een bouwkundige keuring als ontbindende voorwaarde in het koopcontract ben je als huizenkoper beter beschermd. Heb je op het oog jouw droomhuis gevonden? Een bouwkundige geeft je daadwerkelijk inzicht in de staat van de woning. Daarmee weet je meteen of jouw toekomstige huis echt een droomhuis is of toch een bouwval blijkt. Natuurlijk zit daar ook heel veel tussen in.

 

Met een bouwkundige keuring ontdek je de staat

Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met zo’n keuring krijg je op hoofdlijnen inzichtelijk wat de staat van de woning is. Indien nodig geeft het rapport een duidelijk beeld wat de kosten zijn om de woning in goede staat te brengen. Deze kosten worden gesplitst tussen noodzakelijke kosten op korte termijn en kosten die je op langere termijn kunt verwachten.

 

Een bouwkundige keuring Maastricht door een vakman

Bij de koop van een woning komt enorm veel emotie kijken. Je droomt al helemaal weg bij de gedachte van die grote tuin of dat heerlijke balkon. Maar uiteindelijk ga je met deze beslissing een grote financiële consequentie aan. Voorkom daarom onaangename verrassingen en schakel een vakman in om een bouwkundige keuring uit te voeren. Iemand die het vak verstaat en de regio Maastricht kent en jou dus alles kan vertellen over de conditie van de woning. Door te kiezen voor een keurder die aangesloten is bij het onafhankelijke keurmerk Vakkundig gekeurd, ben je er zeker van dat de betreffende keurder werkt met goede Algemene Consumentenvoorwaarden. Deze zijn namelijk getoetst en goedgekeurd door de Consumentenbond.

 

Vakmannen die werken met het keurmerk Vakkundig gekeurd vind je door heel Nederland. Vind jouw vakman voor een bouwkundige keuring in Maastricht. Jouw droomhuis in Maastricht nog niet gevonden? Ga eens rondneuzen in het aanbod van Pararius.

De Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders is de stichting die het Keurmerk Vakkundig gekeurd uitbrengt. De Stichting is opgericht in 2018 door Vastgoedpro in samenwerking met een aantal marktpartijen (bouwkundige keuringsbedrijven die meer marktregulering willen).

Zoek een bouwkundig keurder in Maastricht