Bouwkundige keuring Rotterdam

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad. En blijft zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Van karakteristieke woningen, fonkelende wolkenkrabbers tot aan een indrukwekkende haven. Rotterdam heeft namelijk zijn charmes. Maar waar kies je voor? Hou je meer van nieuwbouw of trekt juist toch de prachtige binnenstad meer aan? Sta je op het punt om een woning te kopen in Rotterdam? De aankoop van een woning kan namelijk een groot financieel gevolg met zich mee brengen. Want hoe weet je wat je koopt? Een gespecialiseerde vakman kan je hierbij helpen door het uitvoeren van een bouwkundige keuring Rotterdam.

 

Bouwkundige keuring

Als je bent gevallen voor een karakteristieke woning, dan is de kans groot dat gebreken zich voordoen. Om die reden is het van groot belang om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Deze bouwkundige keuring geeft je inzicht over de staat van de woning. Tijdens het uitvoeren van een bouwkundige keuring wordt de staat van de woning inzichtelijk gemaakt.  Van nok tot kruipruimte. Je kunt hierbij denken aan enerzijds ‘zichtbare’ en anderzijds ‘onzichtbare’ gebreken van de woning. Van elk onderdeel wordt de conditie beschreven. De bouwkundige keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van de complete woning.

 

Wat kunt u met een bouwkundige keuring?

In een stad als Rotterdam is een bouwkundige keuring laten doen ontzettend handig. Dit rapport geeft inzicht in het onderhoud dat opgepakt dient te worden op korte termijn. In de koopovereenkomst kun je een bouwkundige keuring als voorbehoud opnemen. Komen er zaken aan het licht die je niet begroot hebt, dan kun je als koper van de koop afzien. Anderzijds kun je die uitkomst gebruiken om te onderhandelen over de verkoopprijs. Concluderend met een bouwkundige keuring kun je een weloverwogen beslissing nemen.

 

Hoe vind ik een geschikte bouwkundige keurder in Rotterdam?

Vakkundig gekeurd is het keurmerk dat erkende, aangesloten bouwkundige keurders mogen voeren. Alleen keuringsbedrijven die aan de toetsingsvoorwaarden voldoen (bij toetreden en tussentijdse controle), komen in aanmerking voor het keurmerk. Bekijk hier de lijst van aangesloten bouwkundig keurders in Rotterdam.

De Stichting Nationaal Keurmerk Bouwkundig Keurders is de stichting die het Keurmerk Vakkundig gekeurd uitbrengt. De Stichting is opgericht in 2018 door VastgoedPRO in samenwerking met een aantal marktpartijen (bouwkundige keuringsbedrijven die meer marktregulering willen).

Zoek een bouwkundig keurder in Rotterdam