Audits als middel voor kwaliteitsverbetering aangesloten keuringsbedrijven

Audits als middel voor kwaliteitsverbetering aangesloten keuringsbedrijven

Als aangesloten onderneming bij het keurmerk Vakkundig gekeurd bent u altijd op zoek om uw kwaliteit op peil te houden dan wel te verbeteren. Om u hiermee te helpen introduceert Vakkundig Gekeurd dit jaar de mogelijkheid om op vrijwillige basis gebruik te maken van een audit om de kwaliteit van uw onderneming te laten beoordelen. In overleg met een aantal keuringsbedrijven zijn er voorbereidingen gestart voor het realiseren van een collegiale toetsing. Dit houdt in dat uw onderneming wordt beoordeeld door twee andere collega’s die aangesloten zijn bij het keurmerk. Dit gebeurt uiteraard op een gestructureerde en transparante wijze.

Wat houdt de audit precies in?

Bij de collegiale toetsing wordt uw onderneming en bedrijfsvoering beoordeeld aan de hand van de eisen van het keurmerk. U wordt daarbij getoetst op o.a. het gebruik van de algemene voorwaarden, het uitdragen van het keurmerk, het hebben en uitvoeren van educatieplannen en het hebben van een correcte geschillenprocedure. Op structurele wijze wordt uw bedrijf zo doorgelicht dat u alle tools krijgt om zelf een systematisch verbeterplan op te stellen. Uiteraard is de interactie op de dag daarbij van belang, maar u ontvangt ook van de auditors achteraf schriftelijk feedback.

Ontwikkeling audits

Op korte termijn worden de eerste proef audits uitgevoerd om de procedure in de praktijk te testen. De procedure is afgeleid van de audits die Vastgoedpro uitvoert bij de Europese certificering voor taxateurs (TEGoVA). De resultaten van de proefaudits en de exacte invulling van de vrijwillige audits worden gepresenteerd op een Vakkundig Gekeurd kwaliteitsevent.

Meedoen aan de vrijwillige audits?

Wilt u als onderneming meedoen aan de vrijwillige audits in het najaar of wilt u zelf opgeleid worden tot auditeur? Dat kan. Neem voor meer informatie contact op via info@vakkundiggekeurd.nl.