Keurder aan het woord: Dino Alfons van Het Inspectiehuis

Keurder aan het woord: Dino Alfons van Het Inspectiehuis

Het Inspectiehuis in Gouda verzorgt al jarenlang inspecties, keuringen, onderzoeken en labels voor woningen, bedrijfslocaties, verhuurobjecten en appartementencomplexen. Onlangs heeft het Inspectiehuis zich aangesloten bij Vakkundig gekeurd. Directeur Dino Alfons vertelt ons waarom.

Sinds 2002 zijn wij dé specialist waar aannemers, particulieren, makelaars, overheden, VvE’s en verhuurders op vertrouwen. Met transparant inzicht in de kwaliteit, onderhoudsstaat en andere waardebepalende aspecten, komen zij tot beter beargumenteerde keuzes over hun vastgoed.
Als full service bureau voor bouwkunde en onderhoudsadviezen zien we dit specifieke keurmerk als (extra) toegevoegde waarde van onze algemene kwaliteitsdoelstelling. Met dit keurmerk sta je sterker en zijn consumenten verzekerd van een ervaren gekwalificeerde bouwkundige die zijn vak gewoonweg verstaat!

De vraag en het aanbod in de huizenmarkt, met name in de particuliere sector, is op dit moment echt in disbalans. Daarbij wordt een bouwkundige keuring in de koopovereenkomst helaas te vaak afgewend, omdat kopers het risico om de woning niet te krijgen niet willen lopen. Daarbij wordt wel vergeten dat ze op een later moment kunnen worden geconfronteerd met hoge kosten die in een bouwkundige keuring wellicht naar voren waren gekomen. Dat zouden we in de toekomst graag anders zien.

Ondertussen werken wij, ook in deze tijd, volop verder in dit mooie vak. De diversiteit aan soorten woningen en inspecties houden het voor ons nog altijd interessant!

Dino Alfons
Het Inspectiehuis | Gouda