Keurder aan het woord: Ronnie Wachter van Woningschouw uit Eefde

Keurder aan het woord: Ronnie Wachter van Woningschouw uit Eefde

Woningschouw uit Eefde één van de bouwkundige keuringsbureaus die vanaf de oprichting van Vakkundig gekeurd is aangesloten. Wat waren de overwegingen om aan te sluiten en hoe gaat het nu? Ronnie Wachter vertelt het ons.

Het keurmerk geeft ons herkenbaarheid in de markt en staat voor de bouwkundig keurder in het algemeen. Voor de consument geeft het keurmerk zekerheid dat men met een betrouwbare partij in zee gaat. Middels het keurmerk kunnen we kennis met andere bouwkundigen delen en hebben we een gezamenlijke uitstraling naar de klant toe. Het keurmerk straalt professionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid uit en dat zijn belangrijke pijlers geweest om ons aan te sluiten.

Door heel Nederland zijn er zeer veel bouwkundige keuringsbureaus te vinden. Voor een klant is er dus veel keuze. Het keurmerk geeft een extra kwaliteitspunt aan de aangesloten keurder. Het bouwkundig bureau dient aan een aantal voorwaarden te voldoen alvorens men zich kan aansluiten. Dit geeft zekerheid en uniformiteit aan de keuringsbranche! De bouwtechnisch keurder is er voor de consument om een zo goed mogelijk en onafhankelijk beeld te geven van de woning. Door het keurmerk creëren we vertrouwen en een goede kwaliteit van bouwtechnische rapporten.
Kopers en verkopers kennen en weten niet altijd het belang en de mogelijkheid van een bouwtechnische keuring. Doordat het keurmerk zich richt op de consument kunnen we daar samen met alle keuringsbureaus aandacht aan schenken.

De huidige ontwikkelingen houden ons scherp
We zien dat de woningverkoop nog steeds doorloopt. Het aanbod is hier en daar wel schaars, maar de rentes zijn laag en er wordt nog steeds gekocht en verkocht. Tot op heden kunnen we niet zeggen dat het Coronavirus invloed heeft gehad op het aantal bouwtechnische keuringen. Deze gehele Coronacrisis is natuurlijk zeer vervelend voor de branche, al kunnen we tot op heden de werkzaamheden nog redelijk goed uitvoeren.

We hebben onze werkwijze uiteraard aangepast. Voor de bouwtechnische keurders op de werkvloer is voor extra beschermende middelen gezorgd, zoals handgel, handschoenen, mondkapjes, en wegwerpoveralls. We hebben regelmatig overleg met onze jongens over hoe het gaat en of ze nog tegen zaken aanlopen. Tot nu toe kan iedereen zijn werkzaamheden goed uitvoeren. Daarnaast hebben we het aantal mensen wat bij een bouwtechnische keuring aanwezig mag zijn beperkt. Kopers kunnen momenteel niet mee tijdens de keuring, maar ze hebben altijd de gelegenheid om op basis van het rapport telefonisch en per mail contact te hebben met de keurder. (zie ook www.woningschouw.nl/coronavirus/)

Collega’s die op kantoor werken, werken nu veel meer vanuit huis. En waar wel op kantoor wordt gewerkt passen we de 1,5 meterregel toe. Vergaderingen doen we via de digitale weg. We worden met z’n allen door de beperkingen ook wel weer creatief. Ik vind dat we ook die creatieve zaken moeten omzetten naar iets positiefs!

Ronnie Wachter
Woningschouw – Eefde