Ophef algemene voorwaarden bouwkundig keurders

Ophef algemene voorwaarden bouwkundig keurders

Naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over de algemene voorwaarden van enkele bouwkundig keurders, was Roland Knoester, algemeen directeur van Vastgoedpro, zaterdag 1 mei uitgenodigd bij het consumentenprogramma Kassa.

Onbeperkte aansprakelijkheid
Kassa heeft de algemene voorwaarden van enkele aangesloten keurders van Vakkundig gekeurd na laten kijken door een advocaat en kwam tot de conclusie dat niet alle voorwaarden overeenkomen met de voorwaarden van het keurmerk op het gebied van financiële aansprakelijkheid. Op de algemene voorwaarden van Vakkundig gekeurd heeft de advocaat echter niets aan te merken. Het keurmerk hanteert namelijk een onbeperkte aansprakelijkheid bij bouwkundige missers. Deze voorwaarden zijn destijds opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond.

Harmonisatie voorwaarden
Vastgoedpro is als initiatiefnemer van het keurmerk al enige tijd in gesprek met de aangesloten keurders en diverse verzekeraars over de aansprakelijkheid in deze algemene voorwaarden. Een aantal verzekeraars stelt namelijk niet acceptabele beperkende voorwaarden met betrekking tot de aansprakelijkheid. Het doel van deze gesprekken is om tot een harmonisatie van de voorwaarden te komen, die zowel in het voordeel werkt van de consument als voor de keurder.

Roland Knoester aan het woord bij Kassa
Het item waarin Roland Knoester in gesprek is met Kassa-presentatrice Amber Kortzorg en Tweede Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) is hier terug te kijken: bekijk video.